Botoks & Dolgu

botoks-dolgu

Botoks bilinenin aksine yılan zehiri değildir. Peki, botoks nedir? Asıl adı Botilinium toksin olan botoks, laboratuvar koşullarında Clostiridium Botulinum isimli bakteriden elde edilen bir salgıdır. Tıpta çeşitli alanlarda kullanılan botoksun, kırışıklıkları ortadan kaldırdığı migren tedavisi için uygulanan hastalarda ortaya çıkan sonuçlar sayesinde keşfedilmiştir. Birçok hasta uygulamadan sonra alın bölgelerindeki kırışıklıkların hafiflediğini bildirmişlerdir. Bu dönem sonrasında botoks estetik dünyasında kırışıklıklara karşı yoğun bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır.

Botoksun en iyi sonuç verdiği bölgeler yüzün üst kısmı olan alın çizgileri ve kaz ayakları dediğimiz göz çevresi bölgesidir. Botoks yüzün alt bölgesinde belirli alanlar dışında çok fazla kullanılmamaktadır. Yüzün alt bölgesinde dudaklarda oluşan dikey çizgiler ve yanak sarkmaları da botoks ile düzeltilebilmektedir. Ancak botoks uygulaması yapacak kişinin bu konuda uzman olması ve yüz anatomisini çok iyi bilmesi gerekmektedir. Aksi halde botoksun zararları diyebileceğimiz, istenmeyen sonuçlarla karşılaşmak sürpriz olmayacaktır.

Botoks 25 – 65 yaş arasındaki kişilere uygulanabilmektedir. Yüzde alın ve kaş arası çizgilerinin derinleşmesi kişileri olduklarından daha yorgun ve sinirli gösterir. Botoks ile çizgilerin hafifletilmesi sayesinde daha canlı ve dinlenmiş bir cilt görünümü elde edilmektedir. Botoksun etkisi ilk uygulamada yaklaşık 4 ay sürmektedir. Sonraki uygulamalarda bu süre gittikçe uzamaktadır. Uygulama yaptırıldıktan sonra yaklaşık 4 saat boyunca makyaj yapılmamalı, başınızı aşağı eğmenizi gerektiren hareketler ya da spor yapılmamalı ve yatar pozisyonda bulunulmamalıdır. Botoks ilk uygulama aşamasından sonra 10 gün içerisinde etkisini gösterir ve bir ay içerisinde olması gereken düzeye gelir. İlk bir kaç gün yarattığı hafif gerginlikten baş ağrısı hissedilebilmektedir.

Botoksun etkisi geçtikten sonra kırışıklıkların eskisinden daha kötü olduğu söylentisi doğru değildir. Kişiler dinç ve sağlıklı bir görünüme alıştıktan sonra etkinin geçmesi ile birlikte geri gelen kırışıklıklara alışmakta güçlük çekmektedirler. Bu nedenle kırışıkları artmış hissine kapılabilmektedirler. Botoks öncesi ve sonrası incelendiğinde belirgin derecede farklılıkların gözlemlenebilmesi mümkün olduğu gibi, bu söylentinin aksine düzenli bir kaç uygulamadan sonra kırışıklıkların derinliklerini azalttığı da aşikardır.

Dudak dolgusu nasıl yapılır?

Dudaklar çok hassas organlardır ve bu bölgeye yapılan işlemler ağrılıdır. Dudaklara dolgusu uygulama öncesinde, genellikle anestezik (lokal uyuşturucu) etki gösteren kremler sürülerek 15-20 dakika bekletilmesi gerekli. Sonra çok ince uçlu enjeksiyona başlanır, 10 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanan hızlı ve kolay bir uygulamadır.

Dudak dolgusu sonrası?

İşlem yapıldığı anda hemen sonuç verir, değişiklik hemen fark edilebilir.Dudak dolgusu uygulamasından sonra en az 2 saat süreyle herhangi bir şey yemek ve içmek yasaktır, ruj sürülmemelidir. Dudak dolgu işleminden sonra kısa süreli şişlik oluşabilir, iğne giriş yerlerinde morarma meydana gelebilir. 2-3 gün içinde bu etkiler geriler.

Dudak dolgusu sonrası ödem ve şişlik olur mu?

Çok nadir,işlem sonrası minimal şişlik ve ödem olabilir, çoğu hastada kullandığımız dolgu maddesinin kıvamı çok yumuşak olduğu için şişlik ve morluk oluşmaz.

Dudak dolgusu kalıcı mı?

Dudak dolgusunda dudağı şişirmeye yönelik değil haçimlendirme, biçimlendirmeye ve şekillendirmede kullanılan hyalüronik asit dolgu enjeksiyonu kalıcı değildir. Dolgular vücut tarafından zamanla emilir. Yaşam tarzı ve fiziksel yapısı kişinin, dış koşullar dudak dolgusunun süresini belirler, tekrarlamak kalıcılığı ve sonucu olumlu etkiliyor.

Kaynak: https://www.resataktas.com/hizmetler/dudak-dolgusu/

Merak Ettiğiniz Konu Hakkında Bilgi Almak için Lütfen 0530 146 95 45-0216 354 55 57 nolu Telefonlardan Bize Ulaşınız…

migren ameliyatı